Werken in Rwanda:
Door: Roos
Blijf op de hoogte en volg Roos
21 September 2012 | Rwanda, Kigali
Het werk wat ik ga doen is dus lesgeven aan pabo-studenten en hen observeren tijdens stages. In de vakanties wanneer de studenten vrij zijn ga ik samen met de TMA’s trainingen/workshops geven aan docenten. Ik dacht eerst dat ik ook de pabodocenten ging coachen tijdens het lesgeven op het gebied van Methodologie maar dat ik vooralsnog helaas niet zo. De reden als ik het goed begrepen heb is dat de collega’s het nog te druk hebben met het lesgeven van hun eigen vak en Methodologie en Resources dus als een apart vak is. De collega’s hebben het druk o.a. omdat het onderwijs systeem 4 jaar geleden ineens geswiched is van Frans naar Engels en zij dus ineens in het Engels moeten lesgeven!
Wel kunnen de collega’s terwijl ik lesgeef komen observeren, daar is op mijn pabo zelfs een rooster voor! Ik hoop nog wat workhops te kunnen geven in de vakantie, maar velen zitten hier ook intern en zullen dus in de vakantie afwezig zijn.
Ik schrijf gauw meer!
22 September 2012 - 07:38
Rob En José Godfried En Henkelman:
Ha die Roos,
Je gaat nog veel meer in de gaten krijgen hoe het werkt: let maar op, alles gaat straks toch weer anders dan je nu denkt...ik leer hier me nergens over te verbazen en veranderingen te nemen zoals ze zijn. De mensen zijn ontzettend aardig en daar geniet ik van. Vooral niet stressen! Rob -
23 September 2012 - 21:42
Addy_sprangers@hotmail.com:
lieve Roos, heerlijk om wat van je te lezen, hoe gaat het met het vak Engels lukt dat wel?? knap hoor en ook nog Frans erbij of is dat helemaal uitgebannen omdat iedereen Engels moet leren?
Ik volg met veel plezier je verslagen. En heb je oojk vrije tijd en wordt er in Rwanda ook gedanst????
veel liefs Addy -
25 September 2012 - 11:15
Oma Kothman:
Lieve Roos,
Ik lees je email bij Carla en Hans en vind het leuk te zien wat er allemaal gebeurt. Ik ben heel benieuwd naar je volgende belevenissen.
Heb je ook een postadres, zodat ik eens een kaartje kan sturen?
Dat gaat voor mij beter dan op de computer.
Heel veel liefs en dikke kus van oma uit Losser. -
25 September 2012 - 11:32
Jasmijn:
Hee lieverd,
interessant om ook te lezen wat je werk daar ongeveer gaat inhouden. Het klinkt op zich wel als een interessante combinatie vind ik; de pabostudenten lesgeven én ze observeren tijdens stages (dan krijg je toch ook in ieder geval veel kinderen te zien). 713 studenten maar liefst! Dan is de rest voortaan kattenpis ;)
Hoe zijn je collega's? En ik ben ook heel benieuwd hoe het 'dagelijks leven' er daar uitziet: eten, drinken, omgangsvormen, vervoer, markten, vrije tijd (als je die al hebt)?
Succes met je werk, en vergeet niet te slapen!
Veel liefs,
Jasmijn.